EDR Holding

Richard Verheij

Richard Verheij (1968) is afkomstig uit een ondernemende familie en het lag voor de hand dat hij zich ook in het bedrijfsleven zou gaan ontplooien. Al op jonge leeftijd heeft Richard zich verdiept in de administratieve en financiële processen waarmee bedrijven te maken hebben en de rol die ICT in deze processen kan spelen. Met zijn kennis en kunde heeft hij als zelfstandig ondernemer diverse bedrijven opgezet en aangestuurd. Zijn creatieve persoonlijkheid en oog voor kansen in de markt hebben ervoor gezorgd dat veel van deze bedrijven succesvol werden en winstgevend bleven.

Overzicht van bedrijven waar Richard Verheij (mede-) oprichter van is

EDR Holding

EDR Holding is een participatiemaatschappij. De holding, die in 1992 werd opgericht, door Richard Verheij, heeft de ambitie nieuwe ondernemingen op te richten, alsmede kleine en middelgrote bedrijven laten groeien en floreren. EDR Holding koos er voor te investeren in start-ups en early stage bedrijven met een portfolio van diensten en producten die non core activiteiten van ondernemingen uit handen nemen. Hierbij kunt u denken aan facturatieoplossingen, financieringsoplossingen, detachering, werkplekinrichting en ICT-oplossingen, call center activiteiten en salarisadministratie. Klanten van de bedrijven die onderdeel uitmaken van EDR Holding krijgen zo de ruimte om zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

EDR Credit Services werd opgericht in 1992, als eerste geautomatiseerde handelsinformatiekantoor in Nederland. EDR CS heeft in 1995 het Credit Rating System op de markt gezet, dat met nadruk gebruikt werd in de Telecom branche. In 2012 werd EDR Credit Services verkocht aan DAS.

NetEconomy (EDN) werd opgericht in 2000, Het is de founder van Monitoring Tool ERASE: een witwas- en fraude opsporingssysteem, dat bedrijven beschermt tegen onaanvaardbare risico's, zoals fraude, misbruik van diensten, ongebruikelijke financiële transacties, verdacht internetverkeer, technische uitglijders en administratieve fouten. In 2006 werd NetEconomy verkocht aan Fiserv.

Richard Verheij (1968), oprichter van I-Finance (2012) heeft MyCreditscore.nl gelanceerd, een nieuwe volledig geautomatiseerde en snelle online methode waarmee klanten zelf hun kredietwaardigheid kunnen inzien en beoordelen. Met MyCreditscore slaat I-Finance een nieuwe richting in, waarbij het systeem het proces van klantacceptatie omdraait en de kosten van de kredietverstrekker verlegt naar de consument. Met het oogmerk de klant snel te informeren over hun leen– en leasecapaciteit, door middel van een automatisch gegenereerd kredietrapport.

Voor het realiseren van MyCreditscore, zijn de voorbereidingen al begonnen in 2010, met de oprichting van de bedrijven I-Finance en I-Factoring. De missie van MyCreditscore is om consumenten een transparant inzicht te geven in hun handelsmoraliteit en kredietwaardigheid ten behoeve van transacties met bedrijven, met vertrouwen als basis.

Nieuwspublicaties