DAS neemt meerderheidsbelang in EDR Credit Services

ANP

Dit is een origineel bericht van EDR Credit Services

DAS, een vooraanstaande speler in Nederland in juridische en financieel-juridische diensten, neemt een meerderheidsbelang in EDR Credit Services (EDR). Hiermee versterkt DAS haar positie in de Nederlandse markt en kan zij meerdere credit management diensten toevoegen aan haar dienstenpakket. EDR, gevestigd te Den Haag, is een credit management organisatie die in elke fase van het debiteurenproces - van accepteren tot en met incasseren - innovatieve en hoogwaardige oplossingen levert met als doel om kredietrisico's te managen, beheersen en reduceren.

Door de overname van EDR is DAS in staat naast de incasso dienstverlening ook informatie producten te leveren die de kredietrisico's voor hun klanten pro-actief kunnen reduceren. Tevens zal DAS gebruik maken van de expertise van EDR om uitbehandelde vorderingen alsnog voor hun klanten te laten incasseren. Hierdoor wordt DAS in de mogelijkheid gesteld om complementaire en geïntegreerde oplossingen aan te bieden aan hun klantenbestand.

Deze dienstverlening zal de komende jaren speerpunt van EDR blijven. Het karakter en aard van de dienstverlening van EDR blijft ongewijzigd en zal door het huidige management van EDR op passende wijze langs de zojuist benoemde strategische productlijnen verder worden uitgebouwd.

EDR is een prominente organisatie op de credit management markt in Nederland. Van origine is EDR een informatiebureau dat is uitgegroeid tot een organisatie die binnen de gehele kredietcyclus een diversiteit aan oplossingen levert. De laatste jaren heeft EDR zich binnen de incassodienstverlening primair toegelegd op het behandelen van vorderingen die minnelijk en zelfs gerechtelijk zijn uitbehandeld. Door de EDR databank en de expertise die is opgedaan met de informatie activiteiten is EDR in staat dergelijke vorderingen effectief en op rendabele wijze te incasseren.

Door haar jarenlange ervaring op het gebied van dienstverlening inzake krediet- en verhaalsinformatie beschikt EDR inmiddels over één van de grootste databanken in Nederland. Er zal op grootschalige wijze ingezet worden op het verder exploiteren van deze EDR databank voor acceptatie, debiteurenbeheer en secondplacement incassodoeleinden.

Over EDR Credit Services

EDR Credit Services (EDR) is een full service credit management organisatie en marktleider in het leveren van consumenteninformatie. Van origine is EDR een informatiebureau dat uitgegroeid is tot een organisatie die in elke fase van het debiteurenproces - van werven tot en met incasseren - innovatieve oplossingen heeft ontwikkeld om kredietrisico's te managen, beheersen en reduceren.

EDR is in 1992 ontstaan en heeft ruim 100 medewerkers die een brede achtergrond en ervaring hebben opgedaan in diverse facetten van het credit management. EDR is werkzaam voor ruim 1500 opdrachtgevers die zich bevinden in diverse branches, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen, telecom bedrijven, energiemaatschappijen, zorginstellingen, de overheid, thuiswinkel organisaties en het Midden- en Kleinbedrijf.

Als geen ander is EDR door haar omvangrijke database en ICT kennis in staat snel te anticiperen op veranderingen in een debiteurenportefeuille en oplossingen te bieden waarbij rekening wordt gehouden met de waardevolle relatie die u met u klanten heeft opgebouwd.

Over DAS

DAS is de juridische en financieel-juridische specialist voor particulieren, het mkb en zzp'ers. DAS biedt rechtsbijstand, juridisch advies, incassodiensten en consultancy, training en detachering op het gebied van creditmanagement. DAS is in Nederland en in Europa de grootste gespecialiseerde rechtsbijstandverzekeraar. In 2009 behandelde DAS in Nederland ruim 110.000 zaken, op meer dan 40 verschillende rechtsgebieden.

In Nederland heeft DAS ruim 1800 medewerkers in dienst, onder wie 500 juridische specialisten en 450 incassospecialisten. DAS heeft kantoren gespecialiseerd in rechtsbijstand en juridische diensten in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk, 's-Hertogenbosch, Roermond en Groningen, incassokantoren in Rotterdam, Den Haag, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Arnhem, Drachten, Groningen en Zwolle en een consultancy- en detacheringbureau in Rotterdam.

https://www.perssupport.nl/persbericht/46248/das-neemt-meerderheidsbelang-in-edr-credit-services

Comments are closed.