KSI en NetEconomy gaan samenwerken aan Erase

Afbeelding1

De beursgenoteerde Nederlandse IT-dienstverlener KSI is een strategische samenwerking aangegaan met NetEconomy, voorheen EDN.

De samenwerking concentreert zich op NetEconomy's Erase, een systeem om fraude en andere uitglijders op te sporen. KSI gaat de implementatie verzorgen, maar ook de opleiding van de eindgebruikers. Erase beschermt bedrijven tegen onaanvaardbare risico's, waaronder fraude. Ook valt te denken aan misbruik van diensten, ongebruikelijke financiƫle transacties, verdacht internetverkeer, technische uitglijders en administratieve fouten.
Het systeem kan op elk vakgebied worden gebruikt ongeacht het bedrijf of het aantal transacties. Er zijn versies voor de sectoren financieel, telecommunicatie en internet. Per sector heeft Erase verschillende functionaliteiten.
KSI denkt dat vooral bij nieuwe economie-bedrijven een grote markt kan worden aangeboord. Veel van deze bedrijven zijn haastig opgezet, waardoor de kans op fraude vrij groot is. Onlangs werd bijvoorbeeld fraude ontdekt bij Yooz, een deelonderneming van Newconomy.

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/146580/250449/ksi-en-neteconomy-gaan-samenwerken-aan-erase.html

Comments are closed.