Geschiedenis van EDR Holding

In 1992 werd Economic Data Resources (EDR) opgericht door Robin Bodaan en Richard Verheij. In dat jaar werd voor het eerst een investering gedaan in een kredietinformatiebureau. De onderneming zou in de jaren erna uitgroeien tot een autoriteit op het gebied kredietinformatie over consumenten en bedrijven in Nederland en bekend worden onder de naam EDR Credit Services.

EDR Credit Services

EDR Credit Services ontwikkelde zich daarnaast tot een absoluut expert op het gebied van inning van oninbare en afgeboekte vorderingen. Onder leiding van Robin Bodaan en Richard Verheij ontwikkelde het bedrijf zich tot een succesvolle onderneming die hoogwaardige oplossingen levert op het gebied van risico- en kredietmanagement. Nog steeds is het één van de belangrijkste marktpartijen op dit terrein in Nederland. In 2010 werd EDR Credit Services overgenomen door DAS.

NetEconomy

Vanuit EDR Holding werd ook het bedrijf NetEconomy opgericht. NetEconomy ontwikkelde zich tot een succesvol en internationaal opererend softwarebedrijf met innovatie diensten op het gebied van fraude detectie en preventie. In 2006 werd NetEconomy verkocht.

De Huidige EDR Holding

Na de overname van EDR Credit Services door DAS, is de focus van EDR Holding, onder leiding van Richard Verheij, steeds meer komen te liggen op de oprichting van en participatie in en ontwikkeling van start-up bedrijven die diensten en oplossingen bieden voor non-core activiteiten van ondernemingen. EDR Works en I-Finance zijn voorbeelden van opgerichte nieuwe ondernemingen. EDR Works biedt een scala aan vernieuwende oplossingen op het gebied van facturatie en opvolging. I-finance is de financieringsmaatschappij. Het overzicht van deze bedrijven, diensten en producten vindt u op www.berckhoutsolutions.nl.